Uutta Työmarkkinatorilla: Ammattitiedon uudistukset ja tukea urasuunnitteluun

Uutinen

Uudistimme Työmarkkinatorin Ammattitieto-osiota keväällä 2024. Parannuksia on tehty ammattialojen esittelyihin ja ammattikuvausten sisältöihin. Lisäksi julkaisimme uusia videoita urasuunnittelutaitoihin liittyen.

Ammattitieto-osion ammattialojen esittelyitä on tiivistetty, ja ne ovat uudistuneet sekä ulkonäön että sisällön osalta. Löydät alaan liittyvät ammatit sekä tuoreimmat ammattihaastattelut kunkin ammattialan omalta sivulta. Uusia haastatteluita julkaistaan joka kuukausi, ja pelkästään vuonna 2023 julkaistiin yli 80 uutta haastattelua.

Ammattikuvauksiin on lisätty Tilastokeskuksen palkkarakennetilaston mukainen palkkatieto, joka on tehty Tilastokeskuksen ammattiluokituksen (AML 2010) mukaisesti. Luokitukset eivät aina onnistu kuvaamaan työelämää täydellisesti, joten palkkatieto on suuntaa antava. Palkoissa voi esiintyä ammatin sisällä suurtakin vaihtelua.

Ammattitieto

Videoita urapohdintojen tueksi

Ammatinvalintaan liittyy taito suunnitella omaa tulevaisuuttaan ja urapolkuaan. Kun pohdit omaa tilannettasi, sinun kannattaa miettiä, mitä mahdollisuuksia ja osaamista sinulla on. Tutustu julkaisemiimme videoihin, joiden avulla voit hahmottaa paremmin oman urasi suuntaa.